info@gotsis.net.gr | Τηλ.: 2610 226453 | Αράτου 41 και Κανακάρη | 26221 Πάτρα | Παιδικά βιβλία:
Boston Diagnostic Aphasia Examination-SFΕισηγητές:
Λάμπρος Μεσσήνης, Κλινικός Νευροψυχολόγος
Ελεάννα Βιρβιδάκη, Λογοθεραπεύτρια-Λογοπαθολόγος
Χριστίνα Γκ. Πολίτη, Λογοθεραπεύτρια

To σεμινάριο απευθύνεται σε επογγελματίες λογοθεραπευτές-λογοπαθολόγους, φοιτητές λογοθεραπείας, επογγελματίες ψυχολόγους φοιτητές νευροψυχολογίας ή κλινικής ψυχολογίας, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, νευρολόγους

Πρόγραμμα:

Κατεβάστε το σε μορφή PDF

Δηλώσεις συμμετοχής:
Μαιζώνος 20-22, Πάτρα, τηλ. 2610 226453, info@gotsis.net.gr

Κόστος:
Φοιτητές Aegean College: 10 ευρώ
Εξωτερικοί φοιτητές: 25 ευρώ
Επαγγελματίες: 40 ευρώ

Κατάθεση χρημάτων
H κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται στους λογαριασμούς:

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ: GR15 014 0530 0530 002320 006633
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR44 0172 5040 0055 0407 3126 432
EUROBANK: GR55 0260 0150 0007 4020 0933 433Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εμπλουτίσουν οι σπουδαστές και οι επαγγελματίες υγείας τις γνώσεις τους σχετικά με την αξιολόγηση αφασικών ασθενών.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί ειδική εκπαίδευση στον τρόπο χορήγησης και ερμηνείας της Διαγνωστικής Εξέτασης της Βοστώνης για την Αφασία – ΔΕΒΑ.Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα είναι σε θέση να εξηγούν τις αιτίες των αφασικών συνδρόμων, να αναγνωρίζουν και ταυτόχρονα να διακρίνουν τα βασικά χαρακτηριστικά τους από άλλες παθήσεις, να κάνουν σωστή χρήση και ερμηνεία των αποτελεσμάτων της ΔΕΒΑ-ΣΜ, και να γνωρίζουν πως θα προσεγγίσουν τους ασθενείς με αφασία και ποιες είναι οι ανάγκες τους.

Σύντομο Βιογραφικό των Εισηγητών:

Λάμπρος Μεσσήνης

Είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού Διπλώματος με εξειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία Υγείας και Κλινική Νευροψυχολογία από το RAU - University of Johannesburg, με «άριστα - cum laude». Επίσης από το 2014 πραγματοποιεί δεύτερη Διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, με αντικείμενο εξειδίκευσης την νευροψυχολογία, γνωστική αποκατάσταση και λειτουργική νευροαπεικόνιση SPECT. Από το 1997 έχει συνεχή αξιόλογη παρουσία στον κλινικό - επαγγελματικό χώρο της Κλινικής Νευροψυχολογίας σε διάφορα κλινικά πλαίσια (Κλινική Συμπεριφορικής Ιατρικής του University of Johannesburg, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας στην Νευρολογική και Ψυχιατρική κλινική, και Ιδιωτική κλινική άσκηση επαγγέλματος). Έχει παράλληλα αναπτύξει σημαντική ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα, με πάνω από 70 δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με υψηλόυ βαθμού εμβέλειας και πάνω από 320 αναφορές/citations στο έργο αυτό μέσω PUBMED/MEDLINE και SCOPUS, επιμέλεια και συγγραφή 12 βιβλίων, σταθμίσεις μεγάλης σειράς νευροψυχολογικών δοκιμασιών και πάνω από 130 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Έχει διδάξει σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα - Πανεπιστήμια (Ψυχιατρική και Νευρολογική κλινική, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών, Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Ανωτάτη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, Ανωτάτη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας) και από το 1998 μέχρι το 2014 δίδασκε διάφορα μαθήματα όπως κλινική νευροψυχολογία, συμπεριφορική νευρολογία, ψυχοπαθολογία, γνωστική αποκατάσταση κ.α στο Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πατρών, πλέον Δυτικής Ελλάδας (ως Επιστ. Συνεργ. με προσόντα Επίκουρου καθηγητή). Από το ακαδημαϊκό έτος 2015 -2016 συμμετέχει στο εξειδικευμένο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου ως Επισκέπτης καθηγητής. Από το 2003, εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ως Κλινικός Νευροψυχολόγος, στην Νευρολογική και Ψυχιατρική κλινική, όπου ανέπτυξε το Νευροψυχολογικό εργαστήριο της Ψυχιατρικής κλινικής και το Ιατρείο Μνήμης – Νευροψυχολογίας της Νευρολογικής κλινικής. Τα ερευνητικά και κλινικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα πεδία της κλινικής νευροψυχολογικής αξιολόγησης, συμπεριφορικής νευρολογίας, γνωστικής αποκατάστασης και ψυχοπαθολογίας.

Ελεάννα Βιρβιδάκη

H Ελεάννα Βιρβιδάκη γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1994 ξεκίνησε τον κύκλο των σπουδών της στην Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών με προπτυχιακές σπουδές προς μία ιατρική κατεύθυνση και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Παθολογία Λόγου και Ομιλίας από το Boston University (MSc). Το 2001 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της με την απόκτηση του διπλώματος της κλινικής επάρκειας (Certificate of Clinical Competence) στην Παθολογία Λόγου και Ομιλίας από την Αμερικάνικη Ένωση Λογοπαθολόγων και Ακοολόγων (ΑSHA), της οποίας παραμένει ενεργό μέλος έως και σήμερα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πριν την επιστροφή της στην Ελλάδα, εργάσθηκε ως υπεύθυνη λογοθεραπεύτρια σε μονάδα αποκατάστασης επίκτητων νευρογενών διαταραχών επικοινωνίας και κατάποσης στο νοσοκομείο αποκατάστασης Healthsouth Rehabilition Center. To 2003 επέστρεψε στην Αθήνα όπου συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και την Μονάδα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα. Από τα τέλη του 2009, λειτουργεί το ιδιωτικό της γραφείο στα Ιωάννινα. Μεταξύ του 2009-2014 επιτέλεσε το διδακτικό της έργο στη σχολή λογοθεραπείας των Τ.Ε.Ι. Ηπείρου ως έμμισθη συνεργάτης. Έχει συμμετάσχει με πολυάριθμες ανακοινώσεις ως εισηγήτρια και συντονίστρια σε διαλέξεις και στρογγυλές τράπεζες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, σε θέματα αξιολόγησης και αποκατάστασης νευρογενών διαταραχών επικοινωνίας και σίτισης-κατάποσης (δυσφαγίας). Ανέλαβε και έφερε εις πέρας, την μετάφραση και επιμέλεια τριών βιβλίων με αντικείμενο τις διαγνωστικές προσεγγίσεις στη λογοπαθολογία, τη κλινική διαχείριση των διαταραχών σίτισης-κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες και την κατανόηση των διαταραχών φωνής. Σήμερα είναι πανεπιστημιακή υπότροφος του τμήματος λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων με αντικείμενο τη δυσφαγία στα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Χριστίνα Γκ. Πολίτη

Η Πολίτη – Γκ. Χριστίνα είναι Αριστούχος πτυχιούχος του τμήματος Λογοθεραπείας Πατρών και φοιτήτρια Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Επιστήμες Αποκατάστασης – Rehabilitation Sciences». Η επαγγελματική της πορεία συμπεριλαμβάνει συνεργασία με το Κέντρο Αποκατάστασης Αποθεραπείας “η Αναγέννηση” – Θεσσαλονίκη ενώ σήμερα εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Αποκατάστασης Αποθεραπείας “ΟΛΥΜΠΙΟΝ” όπου παρέχει υπηρεσίες λογοθεραπείας σε ενήλικες με προβλήματα λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης. Είναι επίσης Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου ΛΟΓΟΚΑΤΑΠΟΣΗ - Πάτρα. Έχει ειδικευτεί στην διάγνωση και θεραπεία διαταραχών λόγου, ομιλίας και κατάποσης σε ενήλικες. Επιπλέον συνεργάζεται με Διαγνωστικά, Θεραπευτικά και Ακτινολογικά Κέντρα (βιντεοακτινοσκοπική εξέταση κατάποσης) κάνοντας διάγνωση και θεραπεία σε παιδιά και ενήλικες με διαταραχές λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης. Η ερευνητική και συγγραφική της δραστηριότητα συμπεριλαμβάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό σχετικά με την αποκατάσταση λόγου-ομιλίας-κατάποσης σε ενήλικες μετά από εγκεφαλικά επεισόδια, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και άλλες νευρολογικές παθήσεις. Τέλος, έχει προσφέρει εθελοντικά τις κλινικές τις υπηρεσίες στην Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων της Νευρολογικής Κλινικής και το Ιατρείο Μνήμης – Νευροψυχολογίας της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Πατρών. Πρόσφατα, συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια στo Workshop για την επάρκεια στη χορήγηση και βαθμολόγηση της Διαγνωστικής Εξέτασης της Βοστώνης για την Αφασία – ΔΕΒΑ-ΣΜ


Boston Diagnostic Aphasia Examination-SF

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016
12.30-17.30
Aegean Omiros College
Πανεπιστημίου 17, Αθήνα